Lurta eftir FM1 og Voxpop á netinum

Fimmfaldur vinnari

Tann 29. apríl 1967 vann Celtic á Aberdeen í skotsku steypafinaluni og kundi seinni telja uppí heili fimm steyp, tá kappingarárið endaði.

Celtic legði út sum eitt óløgi í kappingini, tá teir vunnu 4-0 á Arbroath í 1. umfari og 7-0 á Elgin City í 2. umfari. Queen’s Park gav góða mótstøðu í 3-5 tapinum, meðan Clyde megnaði ein 0-0 javnleik í hálvfinaluni, áðrenn teir máttu lúta 0-2 fyri Celtic í umdystinum.

Finalan varð leikt á Hampden Park í Glasgow framman fyri 126.000 fjepparum. Skotland var væl umboðað, tí einasti ikki-skotin var danski miðvallarleikarin hjá Aberdeen, Jens Petersen. Báðir felagsstjórarnir vóru enntá skotar, Jock Stein hjá Celtic og Eddie Turnbull hjá Aberdeen. Celtic vann dystin 2-0 og áleyparin Willie Wallace skoraði bæði málini.

Undan dystinum hevði Celtic longu vunnið Glasgow Cuppina og skotsku League Cuppina, og vann seinni meistaraheitið. Kortini minnast flest øll kappingarárið fyri 2-1 sigurin á Inter Milan í Europa Cuppini fyri meistaralið í Lissabon. Lissabon leyvurnar, sum teir vórðu kallaðir, vóru allir allir føddir innan fyri ein radius á 50 km frá Glasgow. Celtic gjørdist sostatt fimmfaldur vinnari í sama kappingarári.