Lurta eftir FM1 og Voxpop á netinum

Nýggj frágreiðing um pápar og familjulív

Nýggj frágreiðing er komin um kanning av gerandislívinum, virðunum og familjuviðurskiftunum hjá monnum í Føroyum

Hendan frágreiðingin er partur av granskingarverkætlanini Faðirskapur í broyting? Kanning av gerandislívinum, familjuviðurskiftunum og maskulinitetinum hjá monnum – tvørtur um tvey ættarlið (2019-2022), sum Firouz Gaini, professari í antropologi á Søgu- og Samfelagsdeildin á Fróðskaparsetri Føroya, samskipaði.

Frágreiðingini Pápar og familjulív í Føroyum 2022 leggur fram úrslitini av landsumfatandi spurnakanning, sum varð gjørd í februar/mars 2022.

Spurnakanningin, sum varð gjørd í samstarvi við fyritøkuna Lóður, umboðar tann kvantitativa partin av granskingarverkætlanini. Vónin er, at kanningin kann birta upp undir (granskingargrundað) kjak um foreldur, familjulív og javnstøðu í Føroyum í dag.

Kanningin kann lesast her.

Lurtið eisini eftir samrøðuni, sum Kringvarp Føroya í fjør hevði við Firouz Gaini um granskingarverkætlanina her.

Kelda: Fróðskaparsetur Føroya