Lurta eftir FM1 og Voxpop á netinum

SÍ streyk upp á tindin

Við 3-0 sigri á Fleyr í Sørvági í gjárkvøldið streyk SÍ heilt upp á tindin í Føroya Tele-deildini, har tað tó er trongt, tí har standa eisini ÍF og Mjølnir, øll trý við sjey stigum

Føroya Tele-deildin, menn:
SÍ – Fleyr 3-0 (25-22, 25-20, 25-22)

Við 3-0 sigri á Fleyr í Sørvági í gjárkvøldið streyk SÍ heilt upp á tindin í Føroya Tele-deildini, har tað tó er trongt, tí har standa eisini ÍF og Mjølnir, øll trý við sjey stigum.

Í øllum trimum settunum legði SÍ seg trygt á odda miðskeiðis í settunum, men misti so takið aftur, og Fleyr var um reppið at javna, men tá settini nærkaðust endanum, var SÍ aftur stinnari og vann avgerandi bóltarnar.

Í fyrsta setti hevði Fleyr næstan fingið samband við SÍ aftur, eftir at hava verið aftanfyri 5-10, men so feyk SÍ avstað og legði seg á odda 18-11. Settið tóktist avgjørt, men enn einaferð kom Fleyr afturíaftur og fekk samband við støðuna 20-22. Nærri enn tvey kom Fleyr tó ikki, og við triðja settbóltinum gjørdi Mileta Vesovic bart og langaði hann niður ímillum netið og blokkin hjá Fleyr.

Í øðrum setti gjørdi SÍ eitt skarvslop frá 6-6 til 15-8, men aftur fekk Fleyr samband, tá Jónfinnur Hansen mitt fyri smassjaði til 17-18 til SÍ. Nærri kom Fleyr tó ikki, tí hinumegin netið var 42 ára gamli brasilski leikandi venjarin hjá SÍ, Cristiano Rodrigues Campos, eirindaleysur við tveimum smassjum á rað, og so var SÍ á odda 20-17. Hann var aftur upp á spæl til 21-18 og gjørdi tað til 23-18 við serviessi, og við trímannablokki vann SÍ settið 25-20.

Sama søga var í triðja setti. Frá 5-5 fór SÍ upp á 14-8 og 16-10, og so fór jagstranin hjá Fleyr í gongd. Og hon mundi hepnast. Við góðum blokkspæli og góðari verju minkaði Fleyr skjótt um munin, og støðan gjørdist 22-23, tá Mattias Isaksen lobbaði bóltin í spannina hjá SÍ. Beint eftir royndi Mattias seg við smassji á vonginum, men hesa ferð blokkaði Tóki í Haraldstovu, og so átti SÍ tveir dystarbóltar. Tann fyrri avgjørdi dystin, tá dómarin dømdi fyri dupultslagi hjá Fleyr.

Les eisini...  Dystarskráin fyri Bónus steypafinalurnar 2024

Sunnudagin kl. 17 verður veruligt oddabrak í Sørvági, tá SÍ tekur ímóti Mjølni.

Støðan í Føroya Tele-deildini hjá monnum:
Lið Dystir Stig (Settmunur)
ÍF 3 7 (5)
SÍ 3 7 (5)
Mjølnir 3 7 (3)
Ternan 2 0 (-6)
Fleyr 3 0 (-7)