Lurta eftir FM1 og Voxpop á netinum

Bastian Schweinsteiger á Wembley 2013: Mín lívsdystur

10 ár eru liðin, síðani mest vinnandi liðið í Týsklandi, Bayern München, vann UEFA Champions League tann 25. mai 2013. Leikarin, sum slóðaði fyri, var Bastian Schweinsteiger. Miðvallarleikarin hevði tænt felagnum í nógv ár og hann tryggjaði sær, at ongin fór við blusuni frá finaluni, tí hann spældi dyst nr. 500 og seinasta dyst fyri Bayern München. Schweinsteiger vann 8 týsk meistaraheiti og 7 steypakappingar við felagnum.

Bastian Schweinsteiger greiðir sjálvur frá: “Tá eg vaknaði handan dagin í London, hugsaði eg beinanvegin: Vit vinna steypið í kvøld! Vit lótu steypið frá okkum í 2010 og 2012, og serliga eftir tapið á heimavølli í 2012, ynsktu vit at gerast allarbesta liðið í Europa. Tað var týðiligt frá fyrstu venjing í nýggja kappingarárinum – og síðani eisini á Wembley.

Undir upphitingin traðkaði Mario Mandžukić á økilin og eg legði sostatt pínufult tilmerkis – bókstavliga – hvussu uppsettur hann var. Vit spældu triðju finaluna í fýra ár – og ímóti Borussia Dortmund – so sjálvandi vóru vit trýstir, men eftir 20 minuttir tóku vit avgerðina í egnar hendur. Mario Götze legði okkum á odda eftir ein tíma, og hóast Ilkay Gündogan javnaði við einum brotssparki stutt eftir, so var eg óttaleysur.”

Og víðari: “Jupp Heynckes segði allatíðina við okkum: Takið ræðið á dystinum og verið virkisfýsnir! So vit hildu á at leypa á við skili – og vit fingu lønina. Vinnandi málið var als ikki eftir uppskriftini. Jérôme Boateng hevði bóltin á okkara hálvu. Eg vildi hava bóltin á vinstru síðu, men hann sendi eina langa sending fram til Franck Ribéry. Tað plagdu vit ongantíð at gera!

Les eisini...  Liverpool nr 128 - Tað bláa kortið

Síðani hendi alt sera skjótt. Franck legði bóltin og skotið hjá Arjen Robben trillaði við 3 km/t í málið! Arjen spurtaði út til fjeppararnir og vit runnu allir aftaná – og adrenalinið kókaði! Á, den frøði! Tá dómarin bríkslaði, fall eg niður á knæ. Tað sást á eygnabráðnum á øllum: Endiliga høvdu vit megnað tað! Veistlan aftaná bar eisini av øllum. Brádliga endaði eg á dansigólvinum saman við Jupp Heynckes og Karl-Heinz Rummenigge. Tað eru ómetalig góð og dýrabar minnir.”

Bayern München vann eisini Champions League í 2019-20.