Lurta eftir FM1 og Voxpop á netinum

Skotskur landsliðsleikari deyður undir dysti

Hann var liðskipari og spældi saman við systursoninum.

Tann 29. desember 2007 smokkaði 35-ára gamli Motherwell miðvallarleikarin og liðskiparin, Phil O’Donnell, brádliga saman í seinna hálvleiki av skotska Premier League dystinum ímóti Dundee United. Hann varð koyrdur á sjúkrahúsið, har tað varð staðfest, at hann var deyður. Orsøkin varð seinni ásett til at vera brek í vinstra innrúmi í hjartakamarinum.

O’Donnell byrjaði yrkisleiðina við Motherwell í 1990 og vann fyrsta kappingarárið eitt gullheiðursmerki í skotsku steypakappingini, har hann kastaði seg fram og skallaði bóltin í málið til 2-1 og 4-3 sigrinum á Dundee United. Úrslitið hevði við sær, at Motherwell fyri fyrstu ferð nakrantíð skuldi luttaka í europeiskum fótbólti og O’Donnell gjørdist yngsti leikarin, sum hevur spælt í Europa fyri felagið, tá ið hann spældi ímóti polska liðnum GKS Katowice.

Hann helt fram við góðum spæli og varð kosin ársins ungi leikari bæði í 1992 og 1994. Hann spældi eisini 15 minuttir sum innskiftur fyri David Bowman í landsdystinum ímóti Sveits 8. september 1993. Júst eitt ár seinni varð hann seldur til Celtic fyri £1,75 milliónir, sum var eitt klubbmet fram til 2020, tá sama felag keypti David Turnbull fyri £3 millónir.

Hann vann eitt meistaraheiti (1997-98) og og eina steypafinalu (1994-95) við Celtic, men tíðina í Glasgow var hann illa plágaður av skaðum og skifti ókeypis til Sheffield Wednesday. Hann hevði tað trupult í Sheffield Wednesday og spældi bara 20 dystir í fýra ár, áðrenn hann vendi aftur til Motherwell í 2004, har hann var við til at tapa League Cup finaluna fyri Glasgow Rangers. Árið varð Phil O’Donnell útnevndur til liðskipara hjá Motherwell eftir Scott Leitch.

Les eisini...  Foreldrini eru fríaði

Kappingarárið 2007-08 gekk væl hjá Motherwell, tí teir lógu á 3. plássið, tá teir skuldu spæla 29. desember og har endaðu teir eisini. 3. plássið gav atgongd til fyrsta umfar í UEFA Cuppini.

O’Donnell skuldi júst skiftast út, tá hann small til jarðar. Klubblæknarnir hjá báðum feløgum viðgjørdu hann í einar fimm minuttir, áðrenn hann varð koyrdur á Wishaw general Hospital. Systursonur hansara, David Clarkson, spældi eisini fyri Motherwell handa dagin og bað um útskifting, tá mammubeiggin varð førdur avstað í sjúkrabilinum.

Fótbóltsfjepparar úr øllum heiminum vístu honum viðurkenning, har nøkur løgdu minnislutir, harímillum turrikløð og blusir á Fir Park leikvøllin hjá Motherwell.

David Clarkson skoraði 13 mál kappingarárið 2007-08 og varð kosin ársins leikari hjá Motherwell. Árið eftir spældi hann við 10-talinum á rygginum; gamla nummarinum hjá morbróðrinum. Clarkson bar nummarið, til hann varð seldur í 2009 og síðani hevur ongin fingið tillutað 10-talið hjá Moterwell.